Sterkteberekening

Waar staat FEM en FEA voor?

FEM staat voor Finite Element Method, wat betekent dat het een numerieke methode is die wordt gebruikt om de sterkte van constructies te bepalen. FEA staat voor Finite Element Analysis, wat betekent dat het een techniek is om de sterkte van een constructie te analyseren door middel van een computerprogramma dat gebaseerd is op de FEM-methode. Beide termen worden gebruikt in de ingenieurswetenschappen om de sterkte van constructies te bepalen en te verbeteren.

Waarom sterkteberekening laten bepalen?

Een sterkteberekening is belangrijk omdat het bepaalt of eenbouwwerk of constructie sterk genoeg is om te voldoen aan de veiligheidseisen.Dit is cruciaal om te voorkomen dat een constructie instort of anderszinsgevaarlijk wordt voor mensen of eigendommen. Bovendien kan eensterkteberekening helpen om de kosten van het bouwproject te verlagen door tebepalen welke materialen en bouwmethoden het meest geschikt zijn om deveiligheids- en prestatie-eisen te voldoen. Door middel van een sterkteberekeningkunnen ingenieurs ook bepalen hoe een constructie zal reageren op verschillendebelastingen, zoals wind, sneeuw en aardbevingen, en kunnen ze de structuurontwerpen om deze belastingen te weerstaan.

Specialist nodig?

Als u op zoek bent naar een manier om de sterkte van uw constructies te bepalen, dan bent u bij Falcon Engineers aan het juiste adres. Wij beschikken over de expertise en het gereedschap om nauwkeurige sterkteberekeningen uit te voeren, zodat u zeker kunt zijn van de veiligheid en duurzaamheid van uw bouwwerken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw sterkteberekening in gang te zetten. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken en te helpen bij uw plannen.

Jan Falcon Engineers