Falcon Engineers Projecten

Machinebouw

VPPS (Vertical Pipe Pushing System) is een systeem waarbij bestaande en nieuwe leidingen eenvoudig (dieper) de grond ingedrukt kunnen worden. Hiervoor heeft Falcon Engineers 15 identieke jukken ontwikkeld waarbij elke juk een drukkracht kan genereren van 20 ton. Via Wifi communiceren de jukken met elkaar zodat de leiding, via een vooraf geprogrammeerde sinusvorm, gecontroleerd op diepte wordt gebracht.

Automatisering

Hier is een systeem ontwikkeld waarbij een handeling die bijna volledig handmatig geschiedde volledig geautomatiseerd is. Het betreft hier een systeem waarbij 3 componenten, die samengesteld moeten worden, via verschillende transportsystemen gegroepeerd worden, en via ‘Vision’ gepositioneerd, en met behulp van ‘pick and place’ units samengeperst worden, en vervolgens als samenstel verder worden getransporteerd.

On-Offshore

Om onderhoud te kunnen verrichten aan olieboorplatforms is het handig een systeem te ontwikkelen waarbij onderhoudspersoneel snel en veilig op de verschillende niveaus van een dergelijk platform te krijgen. Hierbij is een zelfrijdende trappentoren ontwikkeld van 55 meter hoog, waarbij aan weerszijde een bouwlift is gesitueerd, en aan voorzijde een telescoperende loopbrug.

Jan Falcon Engineers